Omet al contingut

ETWINNING

eTwinning a l’ I.E.S. Carles Salvador

Què es eTwinning?
eTwinning és la comunitat de centres escolars d’Europa.

Ofereix una plataforma als equips educatius (professors, directors, bibliotecaris, etc.) dels centres escolars d’un dels països europeus participants , per a comunicar-se, col·laborar, desenvolupar projectes o cosa que és el mateix, sentir-se i ser part de la comunitat educativa més atractiva d’Europa.

La iniciativa eTwinning promou la col·laboració escolar a Europa utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i fa costat als centres escolars prestant-los les eines i els serveis necessaris que faciliten la seua associació per a treballar en comú qualsevol tema.

El portal eTwinning (www.etwinning.net) és el principal punt de trobada i el lloc on treballar junts. Està traduït a vint-i-cinc idiomes, compta amb uns 170 000 membres i uns 5324 projectes realitzats entre dos o més centres escolars d’Europa. El portal proporciona les eines en la xarxa perquè els professors troben socis, posen en marxa projectes, compartisquen idees, intercanvien els seus millors pràctiques i comencen a treballar junts immediatament, servint-se de les diferents eines, fetes a la mesura, a la seua disposició en la plataforma eTwinning.


eTwinning va nàixer en 2005 com la iniciativa més important del Programa d’aprenentatge  elearning de la Comissió Europea i des del 2007 pertany al  Programa d’aprenentatge permanent . El seu Servei central de suport està dirigit per European Schoolnet, una associació internacional de 33 Ministeris d’educació europeus que promouen l’educació en els centres escolars, els professors i els alumnes de tota Europa. eTwinning rep també assistència a nivell nacional dels seus 35 Serveis nacionals de suport.