Jov. Embaj. ONU

El Programa Ambaixador Júnior dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (*JAP) per a l’any acadèmic 2017-2018 ens *dió l’oportunitat de nomenar a 5 dels nostres alumnes com a Ambaixadors representants.&nbsp; &nbsp;<br>Mitjançant aquest programa es van preparar una sèrie d’activitats relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), afavorits pel Centre Global de Serveis de les Nacions Unides (UNGSC) en cooperació amb el Fons dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (SDGF).
Els Ambaixadors Júnior seleccionats han dut a terme la coordinació i implementació d’activitats de difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el nostre centre. Aquestes activitats que estem realitzant estan destinades a promoure els bons hàbits per a la sostenibilitat del planeta i donar a conéixer a tots els nostres alumnes els 17 ODS.

En el Cim per al Desenvolupament Sostenible (Nova York, setembre de 2015) l’Assemblea General de l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que inclou un conjunt de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i suposen una crida universal per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat. Cada objectiu té metes específiques que han d’aconseguir-se en els pròxims 15 anys. Aquest programa ofereix una oportunitat única perquè tots els estudiants del nostre institut i educadors (docents i AMPA) participen activament amb les Nacions Unides, abordant a l’aula assumptes mundials d’actualitat

Els nostres Joves Ambaixadors tenen la missió de donar a conéixer a tots els alumnes del nostre centre els 17 *ODS. Mitjançant els projectes que pretenem realitzar perseguim transmetre la importància que aquests tenen amb la finalitat d’aconseguir una societat sostenible i un món més just que assegure el benestar i el gaudi per part de les generacions futures.

D’aquesta manera el programa pretén brindar una oportunitat als nostres alumnes per a generar idees innovadores i obtindre experiència pràctica i, al mateix temps, influenciar a uns altres en la comunitat per a crear un estil de vida més solidari i un futur sostenible. Entre els molts beneficis del programa per als nostres Joves Ambaixadors cal destacar l’aprenentatge de l’ús del debat d’idees, millora del nivell d’oratòria i qualitats de negociació, i ajudarà a preparar futurs líders, amb consciència social i solidària.

El nostre centre està convençut que el canvi que els *ODS busquen només pot aconseguir-se amb la participació de tots, i per això ens sembla que és molt important que els estudiants s’involucren, perquè aquestes conductes tinguen un impacte positiu que en un futur ajuden a crear un món millor.

El passat 29 de maig, se va celebrar el Día del Personal de Pau de Nacions Unides. Aquesta celebració la realitzaren de forma conjunta els centres de comunicacions de Nacions Unides de Valencia i de Bríndisi (Italia).

Aquest any les Nacions Unides dedicaren aquest día a les dones que treballen en missions de pau. D’aquesta manera els Ambaixadors del nostre institut participaren, junt amb ambaixadors d’altres centres que pertanyen al programa Joves Ambaixadors, en l’elaboració d’un vídeo sobre l’objetiu número cinc, igualtat de gènere.

El vídeo va servir per tancar l’event.